la flor perfecte si que existeix,

 No recordo el nom del restaurant ara mateix, però mai oblidaré el que vaig sentir a cada caixalada d'aquell plat. Que si mal no recordo, vaig compartir. Tampoc recordo amb qui. En plé mes desembre, en vistes al nadal, em sorprenia un plat de temporada a la carta d'un restaurant. El que també recordo perfectament és el preu: més de 15 euros. Com poden compaginar tan bé aquests tres ingredients. Sempre he pensat que la cuina necessita 3 grans virtuds: bona qualitat de la materia prima, bona proporció dels ingredients i cocció perfecte. Perquè si tens això pots menjar-te perfectament una escudella al mes d'agost (sempre que l'aire acondicionat estigui per sota de 20 graus). Tornem al tema: carxofa, ou i pernil salat.

Un dissabte de gener vaig anar al mercat, el concurreixo sovint, sol, amb familia, en horari de feina, els dissabtes al matí... després d'una llarga i aferrissada conversa amb el meu amic Quim, vaig comprar 4 carxofes ben maques, uns ous ecològics, astronimcs, bio i vegans (és broma, però eren molt bons això si), vaig llescar una mica de pernil de la panera de la meva dona (un cinc jotes minim), i vaig embrancar-me en l'intent de reproduir aquell plat.


Aquesta fotografia la va fer la Tati després d'engolir la seva ració. Aquest plat se'l va menjar el nostre estimat fill. Tot i que al principi va sortejar la carxofa, i sobretot, inicialment va engolir la iema de l'ou amb els trocets de pernil, poc a poc va atrevir-se amb la Flor perfecte, així és com la vaig anomenar.

16 de gener de 2023,