D'on venim,

Ja fa molt temps que m'apassiona la cuina, no és que m'apassioni cuinar menjar gourmet cada dia, però si que ho fa per atrevir-me a teixir aquesta idea. Visualitzo la meva vida dins un espai-cuina i oferint experiències de qualitat als comensals. Una pelicula de Hollywood que es diu Chef, on una de les dones més boniques del mon participa en aquest film, em va servir d'inspiració, entre altres. Ara només em falten els recursos i la voluntat per tirar endavant el projecte. Les ganes ja hi son.

CooKitos vol oferir uns entrepants marca de la casa, amb producte de km0, fent honor al gran invent de la cuina, (és la meva opinió) combinant dolç amb salat. Em donaria per satisfet si aconsegueixo fer sentir els estils pròpis de la gastronomia catalana: aires de samfaina, gust de peus de porc i botifarra de perol, salses com l'allioli i els formatges més significatius del territori. Ho voldira compaginar amb els principals tastets de Colòmbia. Patacones, papas rellenas i salses exòtiques. És el que més m'ha agradat d'aquell país a nivell culinari, deixant a banda el Sancocho o l'amanida de formatge fresc i pinya.


Avui començo aquest blog, amb l'intenció de posar una imatge i una descripció. Ja sigui del plat, del moment, de la companyia, dels ingredients, o el que s'em pugui passar pel cap en aquell moment. De moment tinc un recull de 21 fotografies que he recollit de la meva propia hemeroteca, amb la intenció de propagar-vos fins a Ítaca.

Si no vaig errat... 31 de desembre de 2019. Vaig convidar els meus estimats pares i la meva sogra pel sopar de Cap d'any. Ja és una tradició que el dia 31 me'l passi a la cuina. M'encanta. Ho gaudeixo moltissim. És per mi, la millor forma de passar l´últim dia de l'any. Aquest era el plat principal, és a dir el segon: Rap amb aires de romaní, llit de ceba i porro sofregit acompanyat amb arròs negre de Pals. El vaig batejar amb el nom: "Aires de s'Alguer". Pels que no ho coneixeu, és una petita cala amb quatre casetes de pescadors, a tocar de la platja el Castell, al municipi de Palamós. Estic molt content del plat aconseguit, i no només això, sinó que es pogués servir amb temperatura perfecte i cocció pels 5 començals que vam ser.


Aires de s'Alguer, 31/12/2019